Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

důchodce

9. 4. 2008 13:31
Evičko

To je podstata demokracie. Volná, svobodná soutěž myšlenek, ideí. A jejich svobodná volba voličem. Vítěz vládne a (druhý, v tomto případě "druhý vítěz" Paroubek) oponuje. Bohužel, zde ovládají politické dění jedinci, kteří by měli být spíše drženi kdesi v Bohnicích. Ale skutečně existují země, kde to takto funguje. Ke všeobecné spokojenosti. Asi tam mají všichni dost nakradeno, nebo už není co rozkrást.

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 4. 2008 8:47
Bohužel řešení je v nedohlednu

V současném systému máme bohužel jenom verbež - a to dvojího druhu. Verbež ve velkých stranách, která má všechny nectnosti vyjmenované autorkou a verbež v malých či nově vznikajících stranách, která má tyto vlastnosti také, ovšem navíc jí chybí i elementární znalosti. Bohužel, vždy před volbami dokáže malá verbež přesvědčit část voličů, že oni budou dělat politiku s čistýma rukama a tak proklouzne do Sněmovny a dost často i do vlády. Voliči posléze zjistí, že ta malá verbež se svým počínáním od velké neliší, ba co víc, že jsou schopni napáchat ještě větší škody, než ta verbež velká. A tak je v příštích volbách nevolí, dílem i proto, že se objeví jiná malá verbež, která opět - tentokrát doopravdy - slibuje politiku s čistýma rukama. A tak to jde pořád dokola.

0 0
možnosti
I

Ikhor

8. 4. 2008 23:35
Co s tím?

Volit neparlamentní strany, které nejsou postiženy komunistickou minulostí, jejími manýry a mají v čele mladé a chytré lidi. Já bych o jedné věděl - Národní strana.

0 0
možnosti
IN

prony

8. 4. 2008 23:55
Re: Co s tím?

No to by jsme si teda pomohli!

PS: Každá strana, která se dostane do parlamentu se stane stranou parlamentní.

PS 2:  A některé strany jsou dementní i když jsou neparlamentní.

0 0
možnosti
IN

prony

8. 4. 2008 22:56
Dobře a co teda s tím?

Plakat, fackovat, spolupracovat?

Vyloučení z ČSSD nejspíš nebude taková hrůza jako před listopadem či dřív. ODS také dokáže zrušit třeba i celé sdružení. Zelení se potitulují v mailech nebo asemeskách anžto vylučováním by přišli o členskou základnu poslanců. Možná jenom, lidovci nevyhazujou. Vyzpovídají se.

Politikem se člověk stává volbou. Volbou ostatními, tedy volbou ostatních. A ti ostatní tím, že ho zvolí, ho posunou k rozhodování, tím pádem k moci, tím pádem k penězům a tím samým pádem i k tomu aby nám to vadilo. Logicky. Takže je demokraticky zvolíme, protože si myslíme, že jsou dobří (ne ti nejlepší, těmi jsme my, a to by jsme všem teprve ukázali, kdyby jsme chtěli a ti ostatní nás zvolili). No a potom co je zvolíme začnou nám vadit. Vadí nám proto, že my bychom to dělali určitě líp. Kdyby nás zvolili. Kdyby nás někdo volil.

0 0
možnosti
YY

Yeback

8. 4. 2008 22:48
Čunek má na svůj post náhodou kvalifikaci!

Nedokáže rozeznat jednu občanku od druhé a to může být v některých okamžicích k nezaplacení...(3 000 000) ...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
IN

prony

8. 4. 2008 22:59
Re: Čunek má na svůj post náhodou kvalifikaci!

O pozor! Čunek některé Občanky pozná velice dobře. Některým z toho kouká i soud. Přitom jemu to poznávání Občanek lezlo  z očí (a kdoví odkud) už na Vsetíně.

0 0
možnosti
S

Shob34

8. 4. 2008 22:46
no tak radsi drz hubu!

Kdyz ses tak blba krava, ze ani nepoznas, ze mame nejlepsi vladu po pekne dlouhe dobe, tak bud radsi ticho!

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz