Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pepan A2

10. 5. 2008 5:39
Nejsem proti tradicím,

ale poslední zvonění ve formě, jaká přetrvává dnes, je blbost. Proč bych měl dávat peníze na otravu alkoholem těm, kteří mě na ulici obtěřují a v poslední době to vylepšili i o to, že někdy vyhrožují politím vodou. To i ti bezdomovci se chovají líp, protože nejsou tak agresivní. Vždycky je proto odbudu s tím, že žebrotu nepodporuji. Naše poslední zvonění proběhlo tak, že jsme obešli školu v době vyučování, všem kantorům jsme poděkovali za snahu propašovat nás za hranice inteligence a nemám ten pocit, že bych o něco přišel tím, že z cizích lidí, kterým jsem ukradený, netahal peníze na flám, po kterém jim nic není. Takže s Vámi plně souhlasím a máte moji karmu.R^

0 0
možnosti
TS

Trnitý Sirup

10. 5. 2008 3:52
žebrání chlastu

Reakce ukazují, že je nepohodlné jít "proti proudu".

Vždyť má pravdu  a když to bylo u nás, tak jsem se za svou třídu styděl.

"Heeeej, dejte náááááám nějaký drobnýýýý voleeee, my se musííííme voooožrááááát."

(Y)[>-]

0 0
možnosti

meduzka555

11. 5. 2008 0:38
Re: žebrání chlastu

hmm, u nás to proběhlo celkem v klidu... rozhodně jsem se nemusela za nic stydět - holt jiný kraj, jiný mrav :-)

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

10. 5. 2008 1:56
poslední zvonění

Každý normální člověk pro to má pochopení. Aspoň si vždycky trochu nostalgicky zavzpomínám na svoje poslední zvonění.V

0 0
možnosti
KP

Komorovs Plynovs

10. 5. 2008 5:20
Re: poslední zvonění

Já ne, svoje psolední zvonění jsem zaspal, možná stejně jako celej gympl...

0 0
možnosti
O

Ondra3785

10. 5. 2008 0:53
Autorka má trochu vymatláno

Jak už bylo napsáno, to se rovnou můžou zrušit všechny studentské svátky....

Skara, je to tradice. Víš, ty huso bez maturity, jak jsme se na to před těma třema rokama všichni těšili?! A nebylo to kvůli tomu, že bysme chtěli škemrat, ale kvůli tomu pocitu, že za tejden půjdem maturovat, tak ať to ví celá škola a nejbližší okolí. O penězích to fakt nebylo.

Zaplaťpánbůh, že naprostá většina lidí má pro tohle pochopení...

0 0
možnosti
H

Hufner

10. 5. 2008 5:37
Re: Autorka má trochu vymatláno

Ty odesácká vyžírko, když se chceš ožrat, tak za svoje, žebroto bez maturity!!!

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

10. 5. 2008 0:40
Nemáš maturitu?

to nas*re :-)

0 0
možnosti
DN

denk niet

10. 5. 2008 9:12
Re: Nemáš maturitu?

;-DR^

0 0
možnosti
DN

denk niet

9. 5. 2008 23:34
Tak nevím...

... jestli to měl být pokus o vtip, nepovedl se. A jestli jste to, co jste napsala, myslela vážně, pak - promiňte - jste hloupá. A to jsem ještě slušný.

Tradice posledního zvonění je tak dlouhá, že si těžko někdo vzpomene, kdy vznikla. Je to už pěkná řada let, kdy jsem sám maturoval. A když vidím - jak říkáte - neomalené a nalité maturanty v jejich kostýmech, pokaždé jim přispěji do jejich klobouku, ešusu, kulicha, papírové krabice (a nevím, co všechno už jsem viděl). Proč? Protože oni mi vždycky navodí fajn náladu. A jestli si za mé peníze sednou do hospody? No a co? Proto je přece vybírají, ne? Když je nebudou mít ode mne, budou je mít odjinud. A navíc - mě to fakt dělá radost, když jim něco mohu dát. Ale o to tady nejde.

Ačkoliv na snímku vypadáte mladě, máte názory stoleté báby. Takže jedna rada: Dejte si do kapsy tvrdej rohlík a jděte někam k řece krmit labutě. Tam maturanty (možná) nepotkáte, zato si tam můžete přitakávat s dalšími důchodci a nadávat na nezvedené puberťáky.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

9. 5. 2008 23:38
Re: Tak nevím...

Zapšklá baba nebo dědek, to jste spíš Vy. Tradice posledního zvonění, to taky pamatuju. Ale nepamatuju že by se somrovalo po cizích lidech.

Nemám rád ty obejdy, co páchnou a somrují po ostatních. At to jsou homelesové nebo maturanti. Proč platit cizí chlast. Cizí svatbu nebo funus taky neplatíme, i když toto jsou skutečné oslavy - ale snad jíme a pijeme za své? Odkdy ne?

0 0
možnosti
S

skydream

9. 5. 2008 23:24
:-)))

vekem pobliz me ale mentalitou uz davno po 35 ... umelkyne?

ze jsou akce maturantu cistym opijenim ? a co delate vy damy a panove na vasich konferencich placenych firmou ci statem? co se asi tak deje na vsech tech vyjezdech na kurz asertivity na vysocinu ? ;-D

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

9. 5. 2008 23:29
Re: :-)))

Ano, tyhle kurzy asertivity, o tom si taky myslím své. Ale - manažeři nechodí somrovat, abych jim dal do klobouku a netváří se kysele, když nic nedám. Takže tu je jistý rozdíl. Pokud některé firmy dělají takový výjezdy, tak je to věcí soukromé firmy. Pokud se to děje ve státním sektoru, tak tady to můžu ovlivnit ve volbách nebo tlakem na politiky.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

9. 5. 2008 23:21
Oddělil bych dvě věci

1. Inkasovat od lidí na ulici nebo v tramvaji na vlastní "oslavu", přesně popsanou jako ožíračku, to by měli strážníci stíhat. Nedávám už dávno žebrákům (v současné době, za daných podmínek a sociálního systému, tu nejde o záchranu člověka od smrti hladem, dávno ne), ani na charitu nemám potřebu dávat, že mě někdo na chodníku osloví. Chci-li dát, můžu zaslat složenku. Nebudu dávat jen proto, abych před někým neměl pocit, že nedostojím morální povinnosti. Nejsem povinen se vykazovat někomu na ulici. Dávat někomu na chlast, na rozdíl od žebráků tito ani nepředstírají, že to je na jídlo, na vlak apod. Sami prostředky mají, nebo jejich rodiče. Nevidím důvod, proč někomu platit, že se opije. Nevidím důvod ani někomu sponzorovat svatbu, pohřeb. Kde nejde zdaleka jen o pití, ale hlavně o hostinu a společenskou akci. Akce maturantů jsou skutečně čistým opíjením se, o jiného tam nejde...

2. Problematika maturit, titulů vs. učebních oborů. To bych nespojoval s bodem 1.

0 0
možnosti

frogggias

9. 5. 2008 23:17
:)

Presne tak, zrusme vsechny studentske tradice a svatky... Zrusme majales, prece se tam taky mladez ozere. Navic, kdyz ta zebrota nema ani na alkohol a musi se tak nechutnym zpusobem producirovat a zebrat o kazdej niklak. Zaslouzi si vubec tu maturitu, kdyz si nedokazi sehnat ani penize na maturitni vecirek?

VAZNE: Muzu se zeptat, jestli by jste podobny clanek napsala v dobe sve maturity?

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz