Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Tereszz

14. 5. 2008 19:16
Ach ti laikové....

... moc toho neví, ale mají dojem, že když jsou výsledky nějaké profese veřejné, jako tomu je u novinářů, musí jim do toho zasahovat a radit. Achiiiich.

Nu. Abych vám to vysvětlila. Jsou novinářské žánry, ano? Základní dělení je zpravodajství (televizní noviny) a pak publicistika (komentáře, recenze a pod.). Tyto žánry mohou existovat spolu v jednom balíku, musí však být striktně odděleny.

Čili: komentář v rubrice NÁZORY je zcela v pořádku. Komentář moderátora je v pořádku, pokud je jasné, že jde o komentář. Jde-li o jasně soukromou poznámku po skončení reportáže, nic zlého se neděje.

Pokud je jasně vidět, co je zpráva a co názor v novinářre, jedná se o NAPROSTO zdravý stav.

Pokud se vám to nelíbí... inu, tak se médiím všech forem skutečně zkuste vyhýbat - myslím, že žurnalistiku naštěstí nezměníte.

0 0
možnosti
VK

kafy

15. 5. 2008 10:39
Re: Ach ti laikové....

Naštěstí, se našim žurnalistům vyhnout lze :)

0 0
možnosti
PF

Pasingr Fr.

14. 5. 2008 19:00
komentář a zpráva

Nejspíše si pletete komentář a zprávu. Novinář samozřejmě má právo událost komentovat, ale jen v určitých pořadech nikoliv ve zprávách. V novinách by také měly být odděleny zprávy od komentářů. Komentář se obvykle podepisuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz